virussanering

Äntligen är v på väg åt rätt håll

Äntligen är v på väg åt rätt håll

Nu verkar det äntligen som om att de svenska dödsdalen kopplade till Covid-19 är på väg nedåt. Det är förstås väldigt goda nyheter.
Under den senaste tiden har också analyserna kring hur regeringen har hanterat viruset på äldreboenden börjat strömma in.

Enligt vissa har det egentligen inte funnits någon uttalad strategi, vilket naturligtvis är väldigt allvarligt – förutsatt att det stämmer.

Hur Sverige kommer att gå vidare efter detta återstår att se.

Vi är i allra högsta grad fortfarande inne i denna pandemi, även om siffrorna som sagt har vänt åt rätt håll. Nu gäller det bara att orka hålla avståndet även under högsommaren då vi annars gärna trängs på uteserveringar och i andra sammanhang.

För även om institutioner och aktörer gör sitt bästa, till exempel genom virussanering, så är det upp till oss att se till att spridningen klingar av ytterligare. Först när vi alla tar vårt ansvar så kan vi verkligen slå den sista spiken i kistan för denna osynliga fiende.

Det kommer att bli intressant att se hur världen ser ut om fem till tio år, när vi har fått perspektiv på vad som egentligen hände under denna period. Vi kommer garanterat att ha dragit många lärdomar av denna tid. Förhoppningsvis så kommer vi att rusta oss mot liknande händelser, för pandemier är en del av vår historia.

Just idag så handlar det dock mest om att njuta av sommaren – på ett ansvarsfullt sätt. Många av oss känner en lättnad i kroppen över att äntligen få komma ut och njuta. Speciellt nu när så många av oss även har semester.

Det är nämligen viktigt att få släppa tankarna kring denna kris som har dominerat våra liv under så många månader. Så lägg dig i solen en stund och bara njut av det som är juli månad i Sverige.