psykiatriker

Bryt tankemönstret med en psykiatriker i Stockholm

Bryt tankemönstret med en psykiatriker i Stockholm

editorial

För att lära sig meditera krävs det att man slutar tänka, sägs det. Frågan är dock om man verkligen slutar tänka. Problemet är att det är lätt att sluta tänka för en sekund, men sedan börjar tankarna rulla runt igen.

Det är många som övertänker saker eller har katastroftankar. Det är jobbigt men det finns lösningar som kan göra livet lättare. Att prata med en psykiatriker i Stockholm kan vara ett stort steg på vägen mot ett bättre mående.

En psykiatriker och en psykolog har samma grundutbildning på universitetsnivå. Därefter går man olika vägar beroende på vilken yrkesroll man vill ha. Efter utbildningen måste en psykiatriker först göra allmäntjänstgöring i arton månader. När allmäntjänstgöringen är avslutad har man femårig specialisttjänstgöring inom psykiatri.

 

psykiatriker

 

Skillnaden mellan psykiatriker och psykolog

När man är psykiatriker är man läkare och får ta beslut som läkare får göra. Därför får en psykiatriker, till skillnad från psykologen, lov att sjukskriva patienter. Psykiatrikern får även skriva ut medicin vid behov till de patienter som behöver det.

Att få hjälp med att vända tankar och psykiskt mående är viktigt för alla. Givetvis har ingen alltid solskensdagar och humöret på topp. Livets dagar går upp och ner i svackor, och det är mycket som spelar in i humöret – allt från sömnen till matintag och rörelse, för att nämna några punkter.

Att alltid gå runt och kämpa med mörka tankar eller andra psykiska problem kräver att man behöver ta hjälp utifrån. Det kan ibland vara svårt och stort att ta steget att faktiskt söka hjälp, men det är absolut värt att prova våga sträcka ut en hand till någon som kan hjälpa till att vända skutan på sikt. Ett besök hos en psykiatriker är verkligen att investera i sig själv. Man ger sig själv tiden – för det tar tid – att må bättre.