Larmcentral

Därför ska ditt larm kopplas till en larmcentral

Därför ska ditt larm kopplas till en larmcentral

Ett ett två är lätt att slå. Det var mantrat man tränade in som barn för att man skulle kunna nödnumret 112 när situationen så krävde. När det brann. När någon råkat ut för en olycka. Eller när du kom på en inbrottstjuv med att göra inbrott i en företagslokal. Just det senare kan man dock förebygga på annat sätt genom att ligga steget före. Installerar du ett larm som tjuter som en mistlur när någon begår inbrott lär tjuven fly med hals över huvud. 

I synnerhet om larmet dessutom är kopplat till en larmcentral. Då ser man på larmcentralen att larmet har aktiverats, och då aktiverar larmcentralen sig själva. Det första man brukar göra är att man ringer till ägaren av fastigheten. Ofta får man uppge ett lösenord. Om man uppger rätt lösenord, då vet larmcentralen att det inte är någon fara och att larmet kanske gått igång av misstag.  

 

 

Personal snabbt på plats

Men kan man inte uppge rätt lösenord för larmcentralen, eller inte ens svarar, då blir det andra bullar. Då skickar larmcentralen ut en bil med säkerhetspersonal för att inspektera platsen. I bästa fall kanske man fångar tjuven på bar gärning. Men även om tjuven har lyckats fly är det optimalt att ha personal på plats så fort som möjligt. Eftersom det är lättare att spåra ledtrådar när spåren är färska. Kanske fanns det till och med något vittne på plats. 

Larmcentral är alltså tryggheten i hela inbrottssituationen. I alla fall för dig. Inte för tjuven. För tjuven är det värsta mardrömmen. Man vill ju vara ifred när man ska råna en lokal på deras datorer, mobiltelefoner och andra värdefulla grejer. Man vill inte ha en säkerhetsvakt från något larmbolag i hälarna. Men du och tjuven har förstås olika prioriteringar. Skydda dina företagslokaler med ett larm kopplat till en larmcentral. Gärna igår.