advokat

En advokat kan behövas

En advokat kan behövas

Även den mest fredliga person, som undviker konflikter i normala fall, kan någon gång behöva anlita en jurist. Det kan vara att man har blivit utsatt för ett brott, att någon kräver en på hutlöst mycket pengar som man inte vill betala, eller att man vill klargöra vad lagen säger i en viss fråga. Affärsmän kan behöva hjälp att skriva avtal och vanliga privatpersoner behöver upprätta testamenten, skuldebrev och bouppteckningar. Listan på advokatens tjänster är alltså ganska lång, och det kan faktiskt vara en bra affär att investera i några timmars juridisk hjälp. 

 

 

Testamentet är viktigt

 

Ibland hör man talas om någon som har levt ensam men har lovat bort sin egendom till en trogen vän eller kär bekant. Men inget papper finns på detta – det saknas testamente. När det ska göras bouppteckning kommer det plötsligt en mängd arvingar som aldrig någonsin har satt sin fot där förut. De ska ha ut sin arvsrätt och vännen blir totalt rättslös. Detta behöver inte ske om man i god tid upprättar ett testamente hos en advokat. Det finns sådana överallt, så det är exempelvis mycket lätt att hitta en jurist i Göteborg.

 

Senaste versionen gäller

 

Ibland kan omständigheter ändras här i livet, precis som våra relationer. En släkting kan ha blivit sjuk och de närmast anhöriga är inte intresserade av någon kontakt alls. Om en person, som tidigare har skrivit testamente till förmån för någon annan, vill ändra sig, behövs ett nytt testamente. Då upprättar man ett hos juristen, och det blir detta som gäller framöver. Ibland har det faktiskt hänt, vid en renovering av dödsbon, att ett gammalt testamente dyker upp bland tapeter och bohag. Då rivs hela arvskiftet upp igen. Därför är det bra att ha ett nyare, giltigt testamente, så att man undviker eventuella otrevliga framtida överraskningar. Boka en jurist, för säkerhets skull.