Mc

En tur ut mot friheten

En tur ut mot friheten

Det går att njuta av den svenska floran och faunan på många sätt. Vi lever trots allt i ett land där vi har nära till skogarna oavsett var vi bor. Visst är det lite snålare med skog nere i syd, men det är fortfarande fullt möjligt.

Ett fantastiskt sätt att uppleva Sverige på är sittandes på sin motorcykel. Att bara packa ned det man behöver, ta på sig sina mc-kläder och sedan ge sig av är på många sätt ett äventyr. Det för på något sätt med sig tankarna till ett sorts modernt upptäckare av ett land från hästryggen.
Visst är områdena sedan länge kartlagda, men att sitta ute i det öppna och glida fram kittlar ändå fantasin en aning.

För i bilen är vi på något sätt isolerade från vår omgivning. Precis som i våra hus får vi ett visst mått av bekvämlighet och skydd – men det finns också en charm i att faktiskt vara närmare omgivningarna. Som man alltså är när man sitter på sin båge.

Man känner sig helt enkelt friare och kanske blir resan därför också lite spontanare. Motorcyklar är inte lika låsta i trafiken utan kan faktiskt snirkla sig fram – till många bilförares förtret – på ett lite ledigare sätt.

Speciellt i år, när vi hemestrar/svemestrar, så har nog många motorcykelägare varit tacksamma för att de har sin hoj tillgänglig. Även fast man inte åker särskilt långt så är det skönt att bara ta en timme eller två och upptäcka närområdena. Det blir inte en så stor apparat kring det hela utan det påminner om när man var yngre och satte sig på cykeln och drog iväg.

Med tanke på hur låsta vi ofta kan bli i våra liv – med amorteringar, fasta rutiner och annat – så representerar en motorcykeln fortfarande en form av otämjd frihet som många av oss dras till.