byggnadssmide

Experter på byggnadssmide och stålkonstruktion

Experter på byggnadssmide och stålkonstruktion

En del material är mer svårarbetade än andra. Smide och stål är betydligt kraftigare än många andra material och kräver en hel del erfarenhet. För att sammanfoga olika metaller på ett hållbart vis krävs vanligtvis att de svetsas. För hållbara och godkända svetsfogar krävs i sin tur certifierade svetsare.

När du anlitar ett företag för hjälp med denna typ av jobb kallas det byggnadssmide. Denna yrkeskategori jobbar ofta med större stommar och monteringsarbeten på byggen och liknande. Kanske behöver du hjälp med konstruktion och installation av trappa, balkongräcken, pelare, inbrottsgaller eller liknande.

 

Vilken typ av arbeten?

Byggnadssmide kan röra sig om konstruktioner och stålstommar i vanligt stål, aluminium eller rostfritt stål. Förutom att skräddarsy det material som behövs i samband med en byggnation hjälper de även till med monteringsarbeten vid behov. Enklast är alltid att låta smeden montera eftersom hen vet exakt hur alla delar ska sättas samman.

En byggnadssmed jobbar ofta på större uppdrag gentemot byggfirmor eller liknande. Där behövs det tillverkas och monteras samman stora stålskelett med hjälp av specifika mått och certifierade svetsare. Det kan handla om stålkonstruktioner för exempelvis glasgallerior eller kontorsbyggnader, uteserveringar eller stiliga entreer till varuhus.

 

Andra typer av specialtjänster

Du kan även vända dig till en expert på byggnadssmide om du vill ha hjälp med svetsning av balkar, såga till bommar eller att klippa plåt. Byggnadssmeden har en speciell gradsax som kan klippa plåt och andra material upp till 20 millimeters tjocklek. Ibland behöver du göra mönster eller hål och då har byggnadssmeden en stans som kan ta hål i plåtar upp till 40 millimeters tjocklek.

Det är vanligt att uppfinnare och innovatörer vänder sig till ett företag inom byggnadssmide för att få hjälp med tillverkning av sina prototyper. De skapar då tillsammans med smeden stålkonstruktioner av sin uppfinning i liten upplaga. Budskapet är alltså solklart. Byggnadssmide underlättar för uppfinningsrikedomen!