rubiks kub

Färgglada aktiviter i en dyster tid

Färgglada aktiviter i en dyster tid

Ordet karantän har slängts runt i den aktuella virusdebatten, framför allt gällande Stockholm, men nu verkar det inte längre vara aktuellt. Spontan smittspridning verkar ha tagit sig utanför Stockholms gränser och vi verkar ha en minst sagt tumultartad framtid som stundar.

Hur länge denna tid varar är det såklart inte något som kan förutspå. Men med tanke på att regeringen sent omsider börjar tillämpa samma restriktiva hållning som stora delar av Europa så får nog många av oss ställa in oss på en nära framtid med mycket tid för oss själva.

Nu kan man förstås välja att se på tiden på ett av två sätt: Antingen som att man sitter fast hemma, eller som att man får tillfälle att utforska sina intressen lite närmare. För om man kan hantera att arbeta hemifrån, vilket allt fler gör, så kan den disciplinerade upptäcka att man faktiskt kan jobba effektivare med de sysslor som man har att göra.
Detta kan skapa mer flexibilitet i vardagen och kanske får man som sagt utrymme att göra annat och vara med sina nära och kära. Förutsatt att man kan hantera frihet under ansvar förstås – och vara tillgänglig om kollegorna på behöver assistans.

Med andra ord är det dags att damma av alla brädspel och andra prylar som gör det lite lättare att få tiden att gå. Äntligen har du också möjlighet att lösa den där Rubiks kuben som har gäckat dig sedan barnsben.

Har den inte åldrats väl med åren så kan du alltid hitta en ny på https://mastercubestore.se/. Här finns förutom den klassiska kuben även andra varianter, vissa som är enormt avancerade och tar timmar att lösa – även för den rutinerade utövaren.

Denna tid är som sagt en prövningarnas tid, men vi har som sagt möjlighet att välja hur vi ska spendera den. Precis som det mesta i livet handlar detta om inställning.