aixam mopedbilar

Förenkla livet framöver

Förenkla livet framöver

Vi lever i en tid då vi uppmuntras till att köpa mer och mer saker. Det är lätt att man tror att fler prylar betyder mer lycka, men riktigt så är det inte. Många märker att det där köpsugen har en egen gravitationskraft som bara vill sluka i sig mer och mer. Det tar liksom aldrig slut, ibland inte ens när de egna pengarna tar slut.

Naturligtvis skapar sådant här motrörelser i samhället. Fenomen som minimalism och essentialism har varit stigande fenomen under de senaste åren. Många märker hur skönt det är att bara skala av och helt enkelt ha färre saker. Plötsligt känner man sig friare i tillvaron och får på något sätt mer tid över till att göra saker som faktiskt ger en något långvarigt.

Det gäller helt enkelt att se över sina behov och väga dem mot det som köplusten säger åt en att göra. Kanske behöver du inte inte någon stor bensinslukande bil, utan klarar det med aixam mopedbilar. Åker du inte särskilt ofta ut från staden så kan det faktiskt vara så att det är lösningen. Plus att det blir lättare att parkera i trånga fickor.

Sedan är det bara att applicera detta tänk på resten av livet. Kanske slutar det med att du bor lite mindre och därför också kan spara pengar till annat.
För tänk vad härligt det är att kanske inte behöva jobba lika mycket som tidigare – helt enkelt för att du har minskat på dina utgifter. Du kan få tid över till att lära dig nya saker istället. Varför inte investera – och därigenom faktiskt låta pengarna arbeta för dig istället för det omvända förhållandet.

Plötsligt har du låst upp ännu mer tid och blivit ännu friare.
Som du märker är potentialen nästintill oändlig för den som vågar ta steget och se över sina faktiska behov.