glasslipning

Forma glas hur du än önskar med glasslipning

Forma glas hur du än önskar med glasslipning

editorial

Det är ganska fantastiskt med glas egentligen. Vi använder oss av glas till så väldigt många saker som man kanske inte alltid tänker på. Vi dricker vatten ur glas i olika former, vi stoppar blombuketten i en perfekt formad glasvas och vi har även glas som inslag i våra möbler och i vår inredning. 

Att det är möjligt att forma glas precis så som man önskar är ganska häftigt. Glasväggar i duschar exempelvis är ju formade med hjälp av glasslipning för att få dem i precisa mått och storlekar. Det kan vara så himla fint med glas. Kring kyrkor och andra typer av byggnader kan hela väggar vara tillverkade i glas av olika form och färg. 

Behöver ni hjälp med att slipa glas, till en dusch kanske eller till något annat i ert hem? Kolla vidare på den här länken, http://www.roslagsglas.se/tillverkning/glasslipning/.

 

Ömtåligt med glas

Glas är såklart väldigt ömtåligt. Sedan beror det ju självklart också på hur pass tjockt glaset ifråga är. Är det en glasvägg som ska användas till duschen, så behöver den vara av lite tjockare slag för att tåla lite mer. 

Om man råkar tappa glas i golvet, så går det oftast i flera tusen bitar om man har otur. Det är helt galet att tänka på att man kan forma glas i olika skepnader med hjälp av just glasslipning. Om något i hemmet skulle gå sönder så kan man lämna in det till en verkstad som sysslar med glasslipning och be om att få det omgjort. Detta om nu inte hela glaset har gått i tusen bitar vill säga. 

För den som arbetar med glasslipning krävs det att man är väldigt stadig på hand och klarar av att utföra det precisa och noggranna arbete som det ändå är. Är man lite darrhänt är inte det här jobbet något att tänka på.