Frisör

Fräscha upp håret hos en frisör

Fräscha upp håret hos en frisör

Ibland blir man sugen på en förändring när det kommer till sitt utseende. Ett enkelt men effektfullt sätt att förändra sitt utseende är att ändra sin frisyr. Oavsett om du väljer att klippa, färga eller både och kommer det garanterat bli en härlig förändring och uppfräschning. Men att välja sin nya frisyr kan vara en riktig utmaning, läs vidare för några handfasta tips gällande allt som har med frisyrer och frisörer att göra!

 

 

Långt eller kort hår?

 

En gammal klassisk utgångspunkt när det kommer till val av frisyr är att utgå från sin ansiktsform. Vissa frisyrer sägs lämpa sig bättre för vissa ansiktsformer, andra sägs inte passa alls. Men egentligen är det allra viktigaste att du är nöjd, oavsett vilken ansiktsform du har. Några saker värda att fundera på är vilken hårlängd du vill ha. Uppklippt eller kortare hår kräver ofta mer styling än längre, icke-uppklippt hår. Samtidigt kan längre hår lätt bli trassligt eller svårhanterligt, medan kortare frisyrer ofta håller sig rätt så fräscht. 

 

Färga håret- hemma eller hos frisör? 

 

När det kommer till färg är det värt att besöka en frisör, även om hyllorna med hemmafärgningskit i mataffären kan kännas lockande. Risken att det blir tokigt är stor, och det kan bli dyrt om du i slutändan ändå måste gå till frisören för att åtgärda det. Men om du ändå väljer att färga håret hemma, be gärna någon annan om hjälp. Det är svårt att färga hela håret på egen hand, och det är lätt att man missar en bit hår här och där. Välj också kulör med omsorg. Om du väljer att besöka en frisör för färgning och/eller klippning finns det många att välja på, oavsett om du vill gå till en frisör i borås eller Jönköping. Läs gärna vad andra tycker om salongerna i din stad innan du bokar tid.