Attefallshus regler

Har du koll på de senaste attefallshus reglerna?

Har du koll på de senaste attefallshus reglerna?

Att ha en hobby är både nyttig och roligt, vare sig det är något som kräver fysisk aktivitet eller om det är ett mer stillasittande intresse. Genom en hobby kan man slappna av eller få utlopp för energi på ett sätt man tycker om. Man vill gärna ha närhet till att utöva sin hobby och vissa intressen kan man faktiskt ha tillgång till i hemmet eller på tomten. Har man inte plats i bostadshuset kan man bygga ett mindre hus som möjliggör drömmen. 

Få plats att utöva ditt intresse

Med ett attefallshus kan man få en efterlängtad lokal till sitt intresse utan att behöva ansöka om bygglov. Ett attefallshus som ska byggas som en komplementbyggnad får vara 25 kvadratmeter stor, och genom att anpassa och planera utrymmet kan man få plats med lite allt möjligt. Till exempel kan man använda det till en snickarbod, ett garage, ett mindre gym, en liten yogastudio, en ateljé eller ett båthus. Attefallshus kommer i många olika modeller som kan anpassas utefter användningsområde. 

Ett attefallshus kan bli en investering

Vissa ser också chansen att tjäna lite extra pengar med hjälp av ett attefallshus. I populära områden kan det vara lönsamt att uppföra ett attefallshus som ett komplementbostadshus där det går att bo året om. Dessa attefallshus kan byggas upp till 30 kvadratmeter stort utan bygglov så länge det erbjuder möjlighet att laga mat, utrymme till att kunna sköta sin personliga hygien, möjlighet att förvara sina saker samt är tillgängligt och användbart för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. 

Har du koll på reglerna?

När man planerar att bygga nytt, bygga ut eller bygga om är det alltid klokt att ta reda på vilka regler som gäller i området där man bor, annars kan det bli en väldigt dyr och omständig historia. Hos hus-bloggaren.se hittar man mer nyttig information om vilka regler som gäller när man planerar att bygga ett attefallshus.