blogg

Hitta din kreativa kanal

Hitta din kreativa kanal

Många människor behöver en slags kanal eller ett utlopp för sin kreativitet. Ett utrymme eller en plats där fantasin får leva fritt. Det man har bubblande inom sig får lov att komma ut och uttrycka sig i dess vackraste former. En del människor kanaliserar detta i konst genom att måla eller rita, andra skriver musik och andra kanske bara påtar i sin trädgård. Det finns inget facit och vi är alla olika. Men många väljer att kanalisera sitt ”bubblande” i kreativt skrivande. Det kan vara i skönlitteratur eller poesi, men det kan också vara i till exempel bloggform.

 

Din personliga arena

I en blogg får man chansen att ventilera sina åsikter, känslor och tankar. Det är ett forum för personifierad representation i textform. Dessutom blir den genom att publiceras på nätet tillgänglig för många människor att granska, kommentera och reagera. Ibland får man vara beredd på hårda kommentarer om man väljer bloggform som arena för sitt kreativa skrivande och personlig ventilation. Man blir lätt en måltavla för läsarna och man blottar sina tankar inför många människor. De som bloggar förtjänar därför beröm för sitt mod. Alla hade nog inte vågat släppa in så många människor i den personliga sfären, som en blogg ofta kan tendera att vara.

 

 

Blandning av det mesta

Men en blogg kan naturligtvis också vara representerad av mer banala ämnen, som till exempel resetips, de bästa recepten, sportnyheter eller vad som helst. Det är det som är poängen, det finns inga gränser utan du bestämmer helt själv. Ibland är det en blandning av det mesta. Ett exempel på det senare är bland annat bloggen www.skiteamsyd.se som samlar nyheter inom kultur, ekonomi, teknik, fritid och livsstil. Men man bör komma ihåg att det inte finns någon mall eller ett facit på hur en blogg ser ut. Det bestämmer du själv.