tandläkere Östermalm

Hitta en tandläkare i Östermalm

Hitta en tandläkare i Östermalm

Har du en tandläkare som är din? En som du går till på regelbunden basis för rutinundersökningar och som som hjälper dig när något behöver åtgärdas? Om du har en sådan som du känner dig trygg med kan du skatta dig lycklig.

Det är tyvärr inte alla som har en fast tandläkarkontakt, alltså som en egen husläkare. Om du är en av dem som inte har det, kanske det är dags att skaffa en. Varför då? Det finns flera goda skäl.

 

Goda skäl till egen tandläkare

Ett av skälen är för din egen trygghets skull. Att få möta ett bekant ansikte varje gång det är dags att bege sig till kliniken är värt mycket. Det ökar nämligen utsöndringen av oxytocin i kroppen. Oxytocin är det hormon som styr lugn- och rosystemet i vår kropp, som talar om att det är tryggt. En bonus på detta är att oxytocin även är smärtdämpande – perfekt ju, om tandläkaren skulle behöva göra lite mer än bara en undersökning.

Ett annat gott skäl är för att tandläkaren kan göra ett ännu bättre jobb när hon eller han redan känner dig och kan din anamnes. När tandläkaren vet hur din sjukdomshistoria och munhälsa varit, kommer besöket gå fortare och anpassas bättre efter dig. Bra för tandläkaren, men allra mest tjänar du på detta.

Hitta enkelt

Så var ska du hitta en egen tandläkare då? Om du bor i stan, kanske på Östermalm, och vill hitta en just precis där, så är det bara att googla på de orden: tandläkare i Östermalm. Vill du göra det ännu enklare kan du exempelvis söka efter en tandläkare i ett specifikt område direkt på denna sida: https://www.tandlakareostermalm.com/. Då får du upp massor av alternativ på just Östermalm med omnejd. Sök, klicka, boka. Blir du nöjd, fortsätt då att gå till samma tandläkare.