spolning avlopp

Jobba med spolning av avlopp i Brålanda

Jobba med spolning av avlopp i Brålanda

Vad ska du göra i helgen då? Jo, jag ska jobba med spolning avlopp i Brålanda. Är det någonting som du någonsin har sagt till en kompis? Ja, då kanske du är en av dem som arbetar inom ett område som är mycket uppskattat. 

Du kommer få stående ovationer och alla världens lovord när du dyker upp där på lördagseftermiddagen och räddar familjens helg. Den där helgen när hela tjocka släkten kommer och så blir det stopp i toaletten. Eller den där långa julhelgen när hela familjen och släkten bara ska vara hemma och mysa. Men så blir det myset ackompanjerat av en inte så attraktiv lukt som sprider sig ur alla avlopp. 

Och där kommer då du som hjälten i din bil, av någon färg, för att rädda helgen. Tro det att du kommer bli populär. Kanske till och med omsjungen. Om än troligen enbart tills familjen återvänt till sina helgbestyr och glömt bort att ett stopp i avloppet är högst o-kul att ha.  

Bort med stoppet

Hur spolar man avlopp då, kanske du undrar. Ett stopp i avloppet kan det bli av flera olika anledningar, som exempelvis att det vuxit in rötter i avloppet. Men det vanligaste är att du helt enkelt har spolat ner något som inte ska vara där. Det kan vara olja från fritösen, hushållspapper, leksaker, svärmors basker eller något annat som sätter sig benhårt fast i rören och vägrar flytta sig en endaste millimeter.

Vilken tur då att det är ganska enkelt avhjälpt genom att använda vatten med ett högt tryck, som trycker bort stoppet och skapar ett fritt flöde igen. Vad är det då som du behöver göra i den här ekvationen? Tja, du får kontakta företaget som kan komma och spola loss stoppet. Se till att du inte gör det igen. Och vara Brålanda-bo.