Pallkrage

Köp en odlingsram till dina jordgubbar

Köp en odlingsram till dina jordgubbar

En odlingsram, eller pallkrage som det också heter, är en ram du kan använda dig av när du ska plantera något. Det kan egentligen vara vad som helst. Har du planer på att plantera jordgubbar till exempel eller något annat gott till sommaren, så kan en pallkrage vara perfekt för det. 

Pallkragar har ingen botten utan är i stort sett bara en ram som du viker ut till en kvadrat. Där i fyller du sedan upp den med jord i den önskad mängd som krävs för det som du ska plantera. Dessa pallkragar har blivit omåttligt populära de senaste åren och människor använder sig av dessa till det mesta när det gäller plantering. 

Man kan hur enkelt som helst plantera både jordgubbar, blommor, växter och annat i dessa pallkragar. När säsongen är över och man inte längre vill ha dem framme, så viker man bara ihop dem och ställer undan tills nästa säsong gör sitt intåg och det är dags igen. 

 

Olika saker du kan odla i din nya pallkrage

Många väljer att sätta fröer för att odla sallad, gurkor, dill och gräslök i sina pallkragar. De är perfekta för just det ändamålet. Även morötter, busktomater och rädisor kan sättas i en pallkrage på våren för att man sedan ska kunna plocka in och njuta av dessa i slutet av sommaren. 

Behöver ni köpa nya odlingsramar och pallkragar? Kika då in hos https://rostikt.se/pallkrage-odlingsram-planteringsror/ till exempel för att kolla in vad det finns att tillgå inom just det området. 

En pallkrage är alltså en lätt match för de allra flesta. Det är inte vare sig svårt att placera ut dessa eller att sätta igång och odla saker. Man odlar precis vad man känner för i dessa pallkragar och för att det ska växa och frodas ordentligt behöver man ge lite extra vatten och kärlek till dem då och då.