låssmed

Låt stressen vara din läromästare

Låt stressen vara din läromästare

”En olycka kommer sällan ensam” brukar det ju heta. Ofta brukar det ju visa sig stämma. Det blir lite som en seriekrock när något väl går snett. Saker och ting börjar liksom lägga sig i lager på varandra, ofta med förseningar som resultat.
Är detta även din erfarenhet?

Ett tips är att se dessa händelser som en lektion i att ta det lugnt. Det gör att man faktiskt kan gå klokare ur upplevelsen.
Ser du det som att allt händer för din skull, till skillnad från att det drabbar dig, så kan du nästan börja längta lite efter att saker ska gå snett.
Bekvämlighet är trots allt utvecklingens största fiende. Skulle allt bara vara lätt så skulle det liksom inte hända så mycket med oss som personer.

Nej det är först när vi råkar ut för situationer som vi inte är vana vid som det börjar bubbla lite i grytan. Det är då vi har möjlighet att kombinera livets ingredienser till ett slutresultat som överstiger beståndsdelarna.

Så nästa gång du står där med en låssmed vid ytterdörren och katten jamar efter mat inne hos dig – ta ett djupt andetag. Kom ihåg att allt kommer att lösa sig och att det bästa du kan göra i denna situation är att låta proffset göra sitt jobb. 
Desto lugnare du kan ta det nu desto lugnare kommer du att kunna ta det nästa gång något oväntat händer.

Så bli den där i ditt gäng som tar kommandot när saker och ting börjar balla ur. Led med lugn och lär dina nära och kära att ta ett steg tillbaka när man helst av allt vill slita sig i håret. 
Det är nämligen i dessa situationer som man verkligen har möjlighet att göra framsteg här i livet. Steg för steg så kommer du, och ni, att bli både behärskade under stress och mer sammansvetsade.