windows

Livet pågår utanför dina fönster

Livet pågår utanför dina fönster

När du har läst den här texten ska du få ett uppdrag. Det är att resa dig från vad du än sitter på och ställa dig upp. Du ska gå fram till första bästa fönster. Titta ut. Titta på skådespelet utanför fönstret. Vad ser du pågå där utanför? En pojke åker förbi på en skateboard. I ett betydligt långsammare tempo följer en äldre dam på sin rullator. En vilsen katt går åt andra hållet, kanske letar den mat. Den ser hungrig ut. Här utanför pågår livet. Utanför ditt fönster. 

Fönsterna är så otroligt viktiga. Hade du inte kunnat ställa dig upp och titta ut genom ditt fönster, då hade du aldrig haft en aning om vad som försiggår utanför dina egna väggar. Det är som en länk ut till resten av världen. Även om du tenderar att sitta mycket inomhus så har du i alla fall ditt fönster. Du kanske har svårt för att röra dig eller trivs inomhus. Men utan ett fönster att titta ut genom hade ditt liv varit nästintill outhärdligt.  

 

Britterna kan fönster

Man kan stå ut med mycket, men man kan nog inte stå ut med en vardag utan fönster. Där får man dra gränsen. Utan ett fönster skulle du inte ha något ljus i bostaden alls. Det skulle vara som en mörk låda. Ett fängelse. En isoleringscell. En plats där inget liv skulle kunna leva. Det är så att man blir deprimerad bara av att tänka tanken. 

Med andra ord fyller fönsterna en sanslöst väsentlig funktion i ditt hus. Speciellt för dig som inte tenderar att gå ut så ofta. Kan du åtminstone släppa in lite ljus från fönstret så är det värt väldigt mycket för hälsa och välmående. Speciellt om det är ett fönster från klarwindows.co.uk. Det sägs att de verkligen kan det där med fönster på de brittiska öarna.