sälja guld

Lönsamt att sälja sitt guld

Lönsamt att sälja sitt guld

Genom åren kanske man samlar på sig en hel del smycken och efter ett tags användning bara slänger ner dem i byrålådan. Många gånger glöms de bort och bara ligger till ingen nytta.

Dels så byter vi numera smycken alltmer jämfört med förr och idag finns det en uppsjö att välja bland, eftersom smycken också är en trend. Skulle man nu ha smycken eller andra värdeföremål i guld, kan det vara idé att sälja dem istället för att de bara ligger och undangömda. Så att börja rota bland sina saker och hitta guldföremål kan vara mycket lönande, för just guld har ett högt värde jämfört med andra metaller. En del föremål kan till och med vara värt mycket mer än själva guldvärdet. Då lönar det sig att lämna det till en aktionsbyrå istället, för att inbringa mer pengar.

Det är enkelt att sälja guld och det behöver inte vara många gram för att det ska löna sig. Halskedjor har den benägenheten att de lätt kan gå av om de är för tunna. Vid sådana fall kanske man bara slänger ner det i någon ask och läggs på ett undangömt ställe. Det är enkelt att få sitt guld värderat. Vid värderingen ser man hur många karat och gram guldet innehåller. Det högsta ett guldföremål kan innehålla är 24 karat och då är det 99,9% rent och det får man mest pengar för. Sedan finns det guld som har 14, 18 eller 23 karat, vilket ger mindre pengar ju lägra karat det är.

På Myntkompaniet kan man få sitt guld värderat och det kostar ingenting. Man förbinder sig inte heller att sälja sitt guld efter en värdering, vilket är bra om man skulle ångra sig. Man kanske till exempel inte vill sälja ett smycke som inte ger så mycket pengar som man tänkt sig. Här köper de förutom guld och silver även mynt, ädelmetaller, medaljer, tandguld, sedlar och frimärken.