polermedel

Polermedel för hushåll och fritid

Polermedel för hushåll och fritid

Ibland så behöver man polera silver, mässing, hårdplast, aluminium eller rostfritt stål. Det du behöver är ett bra polermedel lämpat för det som ska poleras. Du kanske vill polera en silversked, en koppargryta eller din bil, då behöver du ett bra polermedel. Det går att köpa olika medel i en fysisk butik eller beställas i en nätbutik.

Polermedel för metall lämpar sig bra när det gäller till exempel rostfritt, aluminium, koppar, zink, brons, bly, järn med mera. Medlet polerar och skyddar och bevarar metaller och används inom industri, fordon och fritid för att både skydda och försköna metaller. Det kan användas för hushållet eller för att polera bilen.

Akryllack är ett bra allroundmedel för hushåll och fritid. Medlet ger en glansig yta på plast, pulverlack och emaljerade ytor. Djupare repor förslipas med fint sandpapper, pastan appliceras och gnuggas in med en fuktig svamp. Sen avslutar man med att rengöra och polera med en mjuk och torr trasa. 

 

 

Polera bilen

Om du ska polera din bil för hand bör du göra det på rätt sätt för att få bästa resultat. Du ska använda så lite polish som möjligt, nästan så att du inte ser det. Använd lätta mjuka rörelser, ta inte i för kraftigt så det känns jobbigt. Det ska vara kul att polera bilen. Bra att använda är polerduk, pad eller svamp när du ska applicera och mikrofiberduk för att avlägsna det som behövs.

Om du vill få fram en djupare glans och få skyddet att hålla längre så kan du lägga på vax eller sealer efter poleringen. Det kan vara en god idé att göra det då det går fort och du har ändå både tvättat och polerat bilen. Lika bra att snygga till bilen ordentligt på en gång ifall det tar tid till nästa gång du får lust att pyssla om den.