hämtning av grovsopor

Prisvärd hämtning av grovsopor

Prisvärd hämtning av grovsopor

editorial

Det händer att man samlar på sig så mycket grovsopor i förrådet att när man sedan ska ställa undan balkongmöblerna eller skidorna så finns det inte plats för dem. Eller så kommer man på att man har glömt att tömma förrådet på grovsopor strax innan man ska flytta. Att tömma förrådet på grovsopor tar tid då avfall måste sorteras och återvinnas på rätt sätt. Inte sällan ska avfallet också återvinnas på olika ställen. 

För den som inte själv har tillgång till bil blir det extra bökigt att tömma förrådet på grovsopor. För att slippa fråga en vän med bil om hjälp, eller själv hyra en bil och ett bilsläp, kan man i stället anlita professionell hjälp. Det finns nämligen företag som kan hjälpa till med hämtning av grovsopor. De sorterar grovsoporna och kör dem sedan till återvinningsstationen där de tas omhand efter konstens alla regler.Möbler, kläder, leksaker och annat som kanske kan glädja någon annan skänks bort till någon hjälporganisation.

 

hämtning av grovsopor

 

Hur mycket kostar hämtning av grovsopor?

Att anlita hjälp för hämtning av grovsopor är prisvärt och man sparar en massa tid. Man slipper bära och se till att grovsoprna transporteras till rätt plats. Vissa av företagen erbjuder även tömning av dödsbon, lager- och lokaltömningar, hjälp med bortforsling av trädgårdsavfall, och liknande. Det sistnämnda kan vara väldigt användbart i samband med bostadsrättsföreningens städdag. 

Hur mycket hämtning av grovsopor kostar beror på hur mycket och hur tunga soporna är. Två kubikmeter avfall brukar vanligtvis kosta strax under nio hundra kronor att få sorterade och bortforslade. Fast det kan löna sig att jämföra priser mellan olika företag eftersom det kan finnas en viss prisvariation. Men det är viktigt att man anlitar ett seriöst företag och inte bara någon som tar betalt och sedan dumpar grovsoporna i skogen. Därför kan det vara bra att också be om referenser.