Luft/Luft värmepump

Sänk kostnaderna med en luft/luft värmepump

Sänk kostnaderna med en luft/luft värmepump

Luft/luftvärmepumpar är en liten investering som kan ge stora besparingar. Jämfört med exempelvis bergvärme så är de väldigt billiga att installera. En luft/luftvärmepump kan även användas till luftkonditionering (den kan reverseras och därmed användas för att kyla inomhusluften) samt rening av luften.

Hur fungerar en luft/luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump tar till vara på energi som finns i luften utanför hemmet. Den består av en utomhusdel och en inomhusdel, där utomhusdelen överför värme till inomhusdelen som i sin tur värmer upp luften i hemmet. En luft/luftvärmepump renar dessutom luften och kan även neutralisera otrevliga lukter såsom avgaser och tobaksrök. Med en luft/luftvärmepump kan man i regel minska uppvärmningskostnaderna med ungefär 20-30 procent, men vissa värmepumpar kan sänka dem så mycket som 50 procent. 

Finns det en luft/luftvärmepump som är effektiv i det nordiska klimatet?

Ja det gör det, med IVT Nordic inverter SilverLine kan man få jämn värme i hela huset, även när den nordiska vintern är som kallast. Kompressorn i IVT Nordic Inverter anpassar hela tiden effekten efter hemmets värmebehov, genom den kontinuerliga driften utan start och stopp blir den mer energisnål vilket ökar besparingen, ger lägre ljudnivå och förlänger livslängden på värmepumpen. Man kan dessutom kontrollera värmepumpen med sin mobil, genom den kan man enkelt justera temperaturen och till exempel göra inställningar för underhållsvärme, vilket är optimalt om det handlar om exempelvis fritidshus, förråd eller andra utrymmen som inte kräver normal rumstemperatur. IVT Nordic Inverter har dessutom en patenterad luftreningsteknik som återställer balansen mellan negativa och positiva joner i luften till sitt naturliga tillstånd och oskadliggör luftburna bakterier, virus, mögel och allergener.

Österlenkyla AB säljer, reparerar och installerar värmepumpar i Skåne. De är auktoriserad återförsäljare samt installatörer av IVT värmepumpar. Hos Österlenkyla AB hittar man högkvalitativa tjänster och produkter, bland annat luft/luft värmepumpar från IVT.