varmluftsballong

Steg för steg mot nya perspektiv

Steg för steg mot nya perspektiv

Små steg i taget. Det är så vi tar oss an utmaningar i livet. Visst finns det de som gillar att direkt kasta sig ut i den djupa änden av bassängen – utan någon som helst tvekan bara ta tjuren vid hornen – men för de flesta av oss så känns en mer moderat approach hållbar.
För trots allt vill vi inte bli bortskrämda på grund av att vi helt enkelt lade ribban för högt. Kanske missar vi då ett fortsatt utforskande av en passion. Börjar vi i fel ände av upplevelsen så kan vi få en helt felaktig bild av vad det innebä. Därigenom blir vi skrämda och vågar inte utforska det vidare i framtiden.

Jämför med att som övningsförare direkt få börja på en motorväg. Att sätta sig bakom ratten och sedan köra ut 120 kilometer i timmen. Det är inte bara taskigt, utan rent av livsfarligt.

Samma sak kan det vara med till exempel höjdrädsla. Kanske ska du inte börja med att sätta dig i en varmluftsballong – utan istället steg för steg avdramatisera den höja höjden.
När du sedan känner dig redo för den där turen på höj höjd så är det bara att boka in en tid med Dreamballoon.
Kanske kommer du då plötsligt inse att du faktiskt älskar detta med att färdas högt över hav och land och se världen från ett nytt perspektiv. Dessa ya vyer kan ju faktiskt inspirera till nya perspektiv även på ditt liv. Du kanske hittar ditt kall där du befinner, svävandes långt ovanför havsytans nivå.

Men hade du hamnar här direkt, så kanske du hade blivit skrämd direkt.
Så kom ihåg att ta dig an nya saker i livet med försiktighet men samtidigt md nyfikenhet. Så mycket hänger på det första intrycket, så var noggrann med att du är i en miljö där du känner dig trygg.