Amino

Styrka och energi

Styrka och energi

Alla önskar vi må bra och ta hand om vårt välbefinnande på bästa sätt. Alla har vi våra tankar och åsikter om hur detta ska gå till. De flesta har någon slags uppfattning om vad som är bra för kroppen och vad som inte är det. Kunskaperna varierar ganska mycket inom befolkningen och allt du tror är kanske inte riktigt sant. Vi vet mer idag än vi visste igår, och imorgon kommer vi att veta ännu mer. Vetenskapen är helt enig om att aminosyror är helt nödvändigt för att kroppen ska fungera. Det är inte en åsikt utan det är rena fakta. 

 

Vad gör aminosyror i kroppen?

Aminosyror medverkar då proteiner bildas och då kroppsvävnad förnyas. Med kroppsvävnad syftar vi på saker som hud, hår, muskler och blodkärl, bland annat. Aminosyror medverkar också i metaboliska processer – de hjälper till vid transport av näringsämnen, de bygger enzymer och hormoner och neurotransmittorer. Kroppen kan alltså inte fungera utan aminosyror. En del aminosyror tillverkar kroppen själv men andra behöver vi tillsätta till kroppen genom kosten – varje dag. Aminosyror som måste tillsättas påverkar bland annat humör, sömn, koncentration, verkar smärtlindrande och ökar kondition och uthållighet. Det sänker även kolesterolhalten. Inte undra på att aminosyror är en av livets byggstenar.

Hur får jag tillräckligt med aminosyror?

En allsidig kost är själva grunden för att din kropp ska fungera bra. Då aminosyror i hög grad finns i animaliskt protein är det viktigt för dig som är vegan eller vegetarian att ersätta detta med riktig kost. Likaså kan du drabbas av brister om du tränar hårt. När kosten inte räcker som kompensation finns utmärkta preparat att komplettera med. Amino kan du hitta här http://www.halsopreparat.se/vitaminer-mineraler-amino/category/19437847321. Du‌ ‌har‌ ‌bara‌ ‌en‌ ‌kropp‌ ‌och‌ ‌det‌ ‌är‌ ‌viktigt‌ ‌att‌ ‌ta‌ ‌hand‌ ‌om‌ ‌den.‌ ‌Rätt‌ ‌mat‌ ‌och‌ ‌kompletterande‌ ‌hälsopreparat‌ ‌ger‌ ‌dig‌ ‌det‌ ‌bästa‌ ‌välbefinnandet!