blogg

Sveriges första manliga bloggare

Sveriges första manliga bloggare

Det är inte helt bekräftat vem som var sveriges första bloggare men man har anledninga att tro att det är en man vid namn Svante Benjamin Tidholm. Han har varit verksam som journalist och författare men arbetar även som filmare. I första hand gör han dokumentärfilmer. Bland annat regisserade han en film om prostitutionen som förekommer i Köln. Den handlar om en av de största bordellerna i Europa. Han arbetade ett tag på svenska webbportalen Spray när IT boomen var som störst och då skrev han också en bok som heter Looser. 

 

Sveriges äldsta kvinnliga bloggare

Dagny Carlsson heter sveriges äldsta bloggare. Hon gick en datakurs när hon var 99 år, så det finns inga ursäkter för någon att komma och påstå att man är för gammal. Året efter startade hon en blogg och har sedan dess blivit lite av en rikskändis. Det kan bli svårt att slå det rekordet att starta en blogg när man är 100 år, men det vore ju en rolig utmaning. Frågan är väl om utmaningen ligger i att starta en blogg eller att faktiskt lyckas bli hundra år själv. Hemligheten för att lyckas bli så gammal och vara vid god vigör är enligt Dagny att man ska ha bra gener och aldrig sluta vara nyfiken. Två riktigt fina och tänkvärda råd.

 

 

Alla kan 

För den som inte vill vänta till hundraårsdagen går det lika bra att starta upp en blogg direkt. Det funkar oavsett om man vill göra det solo eller gå ihop med några vänner. Man kan blogga om olika saker som intresserar och inspirerar andra. För det är väl inte bara Dagny och Svante som kan? Det finns säkert någon annan som kommer med något helt unikt. En sida som kan inspirera är www.cwf.se/ och kom ihåg att det finns flera miljoner sidor. Gör din grej.