ridskola

Ta tag i livets tömmar

Ta tag i livets tömmar

Det är ofta svårt att hitta tid för sin passion. Mitt i vardagens stress så är det mycket som ska hinnas med. Speciellt om man har barn som ska iväg på aktiviteter och liknande. Då kan det bli en hel del tid bara i skjutsande. I varje fall tills ungarna klarar av att ta sig till sina ställen själva.

Därför är det väldigt smidigt om familjen har samma intressen. Det är förstås något man kan påverka genom att styra sin avkomma mot sina egna passioner, Till syvende och sist är vi ju dock alla individer. Chanserna är rätt stora att någon i familje kommer att vilja åka för att träna på ridskola i Stockholm medan någon annan kanske mer är intresserad av att spela bräd- och konfliktspel.

Men det är ju också detta som är en del av skönheten i oss människor – att vi består av en sådan stor palett nyanser. Det är bara genom att själv få prova på saker som vi kan hitta var vi känner oss som mest hemma. Det är en lång process som man kanske inte är färdig med förrän sent i livet. 
Har man levt en sitt liv i skuggan av sina föräldrars förväntningar så kan det ta lång tid innan man faktiskt upptäcker vad man är intresserad av själv. Vissa kanske aldrig kommer ur denna skugga, eller ens märker att de lever i den.

Men det är aldrig försent att faktiskt våga följa sina drömmar. Oavsett om det handlar om att sitta på hästryggen på Swartlings Ridskola eller något helt annat. Det är bara att prova på och se i vilken riktning färden tar en. 
På många sätt så handlar det om att lära sig rida: Det gäller att ta tag i livets tömmar och faktiskt börja styra denna tillvaro som ibland kan kännas vild och alldeles kaotisk.