däck

Välj bland däck i Göteborg

Välj bland däck i Göteborg

Även om man inte har bilar eller däck som sitt intresse är det ändå något speciellt med att komma in i en butik som säljer däck. Alla dessa svarta skinande nya däck med perfekta mönster och loggor. En del så vackra att man nästan vill ta hem dem och hänga på väggen. Att köpa däck göteborg är en fröjd för både ögat och plånboken om man ser till att handla hos en kunnig och bra försäljare.

För att nu inte tala om navkapslar och fälgar! De lite billigare och enklare kan ju vara lite okej. Men det finns fälgar som kostar många tiotusentals kronor och är så pass tjusiga att man skulle vilja krympa dem en aning och använda som smycken.

Omsorg ökar däckens livslängd

När man väl köpt däcken tar det inte så lång tid innan de inte ser riktigt likadana ut som när de var nya. Men det finns knep som gör att man kan hålla däcken i gott skick längre än man tror. 

Med återkommande rengöring sparas däcket från onödigt slitage på grund av sten, salt med mera. Håller man korrekt däcktryck så gör även det att däcken håller längre. Och om ett däck slits snett så är det viktigt att man gör en framvagnsinställning. För det mår både däcken och bilen bra av. Att endast köra däcken under den perioden de är avsedda för är ett annat viktigt tips. Och att förvara dem i ett lämpligt utrymme, rengjorda och skyddade, då de inte används.

Det viktiga montaget

Inte att förglömma när man köper däck är hos vem och var man ska montera på sina däck. Numera lämnar man oftast in bilen för att få däcken monterade på en verkstad. Det går snabbt och lätt och man kan känna sig helt trygg med resultatet. Så slit inte hemma utan använd en däckverkstad!