Värmepump

Värna om din ekonomi och miljön - installera en värmepump

Värna om din ekonomi och miljön - installera en värmepump

Att driva runt ett hus och hushåll med varmvatten och värme kan kosta en hel del pengar, inte minst vintertid. Idag byggs allt energisnålare hus men har man direktverkande el brukar det ändå kunna bli en hel del under ett år. I gamla hus är det förstås ännu värre, då kan det nästan kosta mer att värma upp huset och förse hushållet med varmvatten än vad det kostar i hyra eller lån.

Att använda sig av direktverkande el är varken gynnsamt för plånboken eller miljön. Men det finns alternativ som gynnar dem båda. Med en värmepump kan man sänka sina energikostnader avsevärt. En värmepump kräver förstås en investering just vid köpet och installation men det är en investering som på sikt lönar sig. Efter en tid har du tjänat igen investeringen genom att du fått sänka elräkningar och därefter sparar du pengar genom värmepumpen. 

En värmepump använder sig av förnyelsebara energikällor, vilket gör att man inte belastar miljön så mycket när energin utvinns. En värmepump hämtar sin energi från utomhusluft, ventilationsluft, vatten, berggrund eller mark. Vad som utvinns beror på vilken värmepump man väljer att installera. Värmepumpen använder bara lite elektricitet för att utvinna energin som sedan överförs, in i husets värmesystem. Det finns alltså bara fördelar med att installera en värmepump. 

 

När man ska välja värmepump kan det vara klurigt att veta vad som är det bästa alternativet. Det bästa är att höra sig för med en kunnig firma på området. De kan se vilken värmepump du behöver för att täcka ditt energibehov eller den del som du önskar att värmepumpen ska förse. Värmebolaget AB är ett företag som säljer och installerar värmepumpar. Företaget har funnits länge på marknaden, ända sedan slutet på 80-talet och har ända sedan starten jobbat med helhetslösningar för sina kunder. De är en auktoriserad återförsäljare av Thermia värmepumpar, som är ett känt märke på marknaden. Kika in hos dem om du går i tankarna att köpa och installera en värmepump: https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/vaermepumpstockholm