säng 180x200

Vikten av att sova gott

Vikten av att sova gott

Under senare tid har sömn varit en av de stora snackisarna inom hälsa och välmående. Det har blivit uppenbart hur en natts god sömn är ett av fundamenten för att kropp och sinne ska kunna prestera väl i vår vardag. Speciellt i dessa tider då vi väntas göra allt mer med allt mindre tid.

Dålig sömn kan rätt snabbt leda till olika former av ohälsa och att man helt enkelt inte orkar med det man vill orka med. Framför allt om man rör på sig väldigt mycket i vardagen. Då är en god natts sömn avgörande för att kroppen ska orka reparera sig själv och bygga sig starkare inför nästa strapats eller träningspass.

Se därför till att du har optimerat situationen i ditt sovrum.
Naturligtvis kan detta vara bökigt om man har små barn i sitt liv. Men för de allra flesta av oss är detta en temporär period i livet – även om det kan kännas som en evighet när man vankar och vaggar runt i hemmet mitt i natten.

Här är några enkla tips som gör att du ökar dina chanser till en god natts sömn och till att orka mer under dagen:

Se till att ha det riktigt mörkt inne i sovrummet. Använd dig av mörkläggningsgardiner så att det blir helt svart därinne. En sovmask räcker inte eftersom din hud faktiskt uppfattar ljus vilket kan försämra sömnen.

Se till att inte titta på skärmar någon timme innan läggdags. Om du måste göra det, se till att filtrera bort det blåa ljuset från skärmen. Det lurar nämligen våra kroppar att tro att det är dag – vi blir pigga.

Hitta en skön säng som passar just dig. Kika in på https://www.battrenatter.se/ och spana in utbudet. Även om du sover ensam kanske du vill ha en säng som är 180×200 för att sova riktigt gott.