Bilar

Bättre begagnad bil lönar sig ofta bäst

Bättre begagnad bil lönar sig ofta bäst

När det är dags att köpa bil finns det många olika alternativ. En del kan bara tänka sig att köpa en fabriksny modell. Andra finner stort nöje i att scrolla igenom annonser för begagnade bilar i veckor. Att kunna skräddarsy en bil efter sina egna önskningar och behov, och inte minst känslan av att vara den första ägaren, kostar ofta skjortan. Redan när man rullar ut från bilhallen har värdet minskat drastiskt. Och ska man vara riktigt petig så håller ju faktiskt inte nybilskänslan i sig särskilt länge.

 

Satsa på begagnat

 

En begagnad bil är ofta ett betydligt mer ekonomiskt val. Det behöver inte vara så svårt som man först kan tro, även om man inte kan någonting om bilar. Att köpa en bil från en privatperson kräver dock ofta en viss kunskap om bilar för att kunna känna sig någorlunda trygg med köpet. Har man ingen bilkunnig vän som kan hjälpa till med köpet är ett alternativ att vända sig till en seriös bilhandlare. Ett exempel på en bilhandlare som säljer lätt begagnade bilar är Bogstedt Bil utanför Borås som finns på https://www.bogstedtbil.se/

 

Hur går det till?

 

Ska man köpa bilen privat så börjar man med att fråga efter registreringsnumret. Med hjälp av registreringsnumret kan man ta reda på vilka som har ägt bilen tidigare, hur mycket skatt och försäkring kostar samt ibland även viss servicehistorik. När det sedan är dags att titta på bilen är det bra att ha med sig en vän. Fyra ögon ser nämligen mer än två. Undersök bilen noggrant och var inte rädd för att påpeka eventuella brister. De kan du använda för att pruta på priset! En bilhandlare har ofta haft en mekaniker som gått igenom bilens skick åt dig, en egen eller en oberoende. En bra bilhandlare bör också kunna erbjuda någon typ av garanti.