kepsar

En keps ute i det fria när sommaren tar ett ärevarv

En keps ute i det fria när sommaren tar ett ärevarv

Det var visst lite för tidigt för att pensionera kepsen för säsongen. Nu när vi har fått en dos brittsommar, eller indiansommar, med sol och värme finns det all anledning att ta fram sin keps igen och se till att skydda ögonen mot solen.

Nåja, det är dumt att klaga på värmen. För innan man vet ordet av är det regnigt, slaskigt och inte särskilt soligt längre.

Njut genom att vara taktisk

Som tur är går det att skapa sin egen sommar, inombords, genom att lära sig att njuta av livet som det är. Ni vet, som björnen Baloo gör när han sjunger loss på julafton.

Det som tror att det är lättare att njuta i djungeln har troligtvis aldrig besökt en sådan. Det är svettigt och fullt av kryp, växter och djur som kan ha ihjäl en.

Nej, då är det tryggare i de svenska barrskogarna. Visst, här finns varg, björn och älg – men tänker man bara till lite så slipper man oftast några värre möten med dessa fantastiska djur.

Vi kan väl även baka in vildsvin in i det där gänget. De är kanske inte direkt dödliga men nog så farliga.
Oftast räcker det dock med att väsnas lite och låta omgivningen veta att en människa är på väg genom skogen. Klappa händerna och sjung då och då så får du har omgivningarna för dig själv.

Har du mygg kvar där du bor kan det vara klokt att komplettera den där kepsen med ett myggnät. Det är trots allt ett enkelt tillbehör som får livet att bli mycket enklare. Att ha små kryp som vill suga ens blod eller vandra in i ansiktets många öppningar är en särdeles obehaglig upplevelse.

Bättre då att skydda sig själv från allt detta genom att helt enkelt vägra dem tillgång till denna veritabla buffé.