Stamspolning

Från rörigt läge till klara beslut

Från rörigt läge till klara beslut

Allting har ett bäst före-datum. Förr eller senare så kommer även våra kroppar att säga ”Nej, nu tackar jag för mig.” och lägga ned verksamheten. Det är en naturlag som inte går att ifrågasätta.
Vi människor är något av experter på att skjuta upp slut, för visst är de jobbiga. De kräver ofta någon form av ansträngning som vi gärna undviker att ta tag i länge det går. Oavsett om det handlar om relationer som behöver ta slut, eller att helt enkelt göra sig av med föremål i hemmet som har gått sönder.

Samtidigt så går det ju faktiskt att reparera saker. Det är inte alltid något faktiskt behöver ta slut i detta nu. Även detta gäller förhållanden såväl som fysiska föremål.

Ta de hus och hem som vi bor i. Förr eller senare så kommer det där fruktade stambytet då vi plötsligt måste samsas om toaletter och duschar. Alla som har varit med om ett sådant vet vad det handlar om. I bästa fall så flyttar man hem till någon under denna period så att man slipper upplevelsen av att ha folk som ränner in och ut hemma hos sig.
Ibland kan det dock räcka med att man gör en stamspolning på grund av problem som har uppstått i rören. Plötsligt har man besparat sig från flera veckor av undantagstillstånd och samtidigt sparat på ekonomin.

Det gäller helt enkelt att inte dra förhastade slutsatser här i livet. Ofta lönar det sig att ha is i kistan och faktiskt göra ett gediget arbete kring att ta reda på vad som faktiskt gäller.
Processer som är underbyggda enligt denna princip leder ofta till att vi fattar bättre beslut och inte ger upp för tidigt.
I det långa loppet är detta förstås till vår fördel då vi kan leva ett liv som utgår mer från den faktiskt situationen.