köp lampa

Köp lampa som är anpassad till rummet

Köp lampa som är anpassad till rummet

Lampor kan göra mycket för ett rum, både när det kommer till ljus och funktion. Ofta använder man rummen i hemmet till lite olika saker, därför kan det vara bra att optimera belysningen därefter. 

I köket behövs bra belysning för att på ett säkert sätt kunna laga mat även de mörka tiderna på året. Här bör man ha en taklampa som lyser upp hela rummet, kompletterat med lampor under väggskåpen som lyser upp diskbänk och arbetsytor (här passar ljusrör eller spotlights bäst) samt en lampa över matbordet. 

I vardagsrummet spenderar man i regel ganska mycket tid, vilket gör att det kan vara bra att ha flera olika lampor där. Ungefär 5-10 stycken med varierande funktion ger en bra variation och tillåter att man alltid har tillräckligt stark eller mysig belysning i rummet. Genom att placera dem på olika nivåer säkerställer man funktionen samtidigt som det ser snyggt ut och ger liv till rummet. En taklampa är bra för att kunna tända upp hela rummet vid behov, sedan kan man ha lampor hela vägen ner till golvet, placerade på bord, bänkar, i fönster och hyllor.

I sovrummet kan det räcka med en taklampa, en läslampa och en fönsterlampa. Det beror dock på vad man gör i sovrummet, använder man det till att byta om och göra sig iordning kan det vara bra att ha belysning på, eller i anslutning till en spegel.

Det här var tips på hur man kan tänka i några av hemmets rum, det viktigaste är dock att man tänker på vilka behov som finns. Hos Lampemesteren hittar man ett inspirerande sortiment av vackra lampor för alla behov. De erbjuder designerlampor som är framtagna med fokus på både funktion och design, vilket säkerställer att man får ett hem med vacker och användbar belysning. På https://www.lampemesteren.se/ hittar man hela deras sortiment och kan direkt klicka hem sina favoritlampor.